sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Viime hetken jouluvalmisteluja

Onko mikään väsyttävämpää kuin etsiä ruuhkaisista tavarataloista tai marketeista jotain sopivaa läheisille joululahjoiksi. Tulee niin hiki ja usein myös aivan epätoivoinen olo. Miksi jätin tämän taas viime hetkiin, miksi en keksi mitään omaperäistä. Yhyy!

Viime jouluna löysin muutaman kivan lahjan paikallisista pikkukaupoista ja niihin aion taas suunnistaa. Luontaistuotekaupoissa on paljon mukavia tuotteita, eivätkä ne jää lahjansaajan hyllyyn pölyyntymään. Mainioiden kristallisuolalamppujen lisäksi on myös pienempiä tuikuille tarkoitettuja suolamöhkäleitä. Nämä ovat kauniita, parantavat ilmaa ja sulavat hitaasti.. eli jäljelle ei jää jätettä. Kristallisuolaa voi myös ostaa pussissa ja laittaa se lahjaksi vaikka kivaan suolasirottimeen. Sen pitäisi olla terveellisempää kuin tavallinen suola. Olen laittanut joulun herkkukoreihin myös intiaanisokeria, luomumausteita, hilloja ym.

Teineille on vaikea keksiä mitään kivoja lahjoja. Äsken keksin jotain, eli ajattelin ostaa heille leffalippuja. Mainiota, yksi miettittävä asia taas vähemmän.

Sitten kun ostospuolen saa valmiiksi on aika siirtyä valmistelemaan jouluherkkuja. Nythän ei tule pitkiä pyhiä, joten vähennän vähän jouluruokien määriä.

Tässä vielä vinkki vähän erilaisiin joulutorttuihin. Taisin ottaa tämän aikanaan jostain Siwan mainoksesta.

Ainekset:

Torttutaikinalevyjä
Muutama pipari
1 kananmuna
Täytteeksi:
Kermavaahtoa
Luumumarmeladia

Sulata taikinalevyt ja jaa ne kahtia. Voitele kananmunalla, pistele reikiä haarukalla ja ripottele päälle piparimuruja. Paista uunissa ohjeen mukaan. Jäähdytä. Avaa levyt kahteen osaan ja laita marmeladia pohjapalan päälle, sitten kermavaahto ja päälle kansiosa. Leivonnaiset voivat olla muutaman tunnin jääkaapissa. Kermavaahtoa ei kannata laittaa liikaa, sillä on taipumus pursuta ulos.. mutta maku on erittäin hyvä.

Iloista joulunodotusta myös lukijoille, enää 5 yötä jouluun!!

2 kommenttia:

 1. Hi,
  My name is Bogdan from Romania! I want to make friends!
  Can we be friends?? LinkExchange??
  My blog address is: www.bogdanstelistul.blogspot.com
  Thank you!!!!

  VastaaPoista
 2. Hi Bogdan!
  Thanks for your comment!
  I visited in your blog, nice fotos. Hope you very merry christmas and happy new year!

  VastaaPoista