sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tavaroiden järjestämistä ja vähentämistä

Olen löytänyt mukavia sivustoja aiheesta. Enpä ollut tiennyt sitäkään että Suomessakin on jo ammattiraivaajia, siis henkilöitä jotka tulevat auttamaan kaappien tai asunnon siivouksessa ja tavaroiden toimittamisessa kierrätykseen. Ainakin pääkaupunkiseudulta ja Tampeereelta löytyy tälläistä palvelua. Palvelun voi vähentää verotuksessa kotitaloustyönä, kuten esim. siivouksen, mikä on kyllä erittäin hienoa. Ihmisillä on erilaisia syitä, miksi eivät itse selviä rojukasoistaan ja sen kyllä ymmärrän hyvin. Aloittaminen on vaikeaa, varsinkin jos tilanne on jo kaaoksessa. Tämä tavaran kerääntyminen asuntoon ja varastotiloihin taitaa olla jo melko yleinen ongelma, koska itsekin tiedän muutaman tapauksen.

Tässä linkki blogiin, jossa vertaistukea omaehtoiseen raivaamiseen: Ordinare-tunti päivässä

Itse taidan nyt edetä ennemmin puoli tuntia päivässä tai jospa edes joka toinen päivä. Meillä tavarapaljous ei estä kulkemista, eikä ole levinnyt pahemmin vielä lattioille. Kaapit vaan ovat täyteen sullottuja sekä varastotilat sisältävät sellaista tavaraa, josta en tiedä/muista mitään.

Vähän olen jo edennytkin. Tein laskuille laatikon, johon ne on kätevä maksamisen jälkeen sujauttaa. Lisäksi minulla on ns. kodin kansio, johon laitan tärkeimmät säilytettävät, eli verotus ja pankkiasioihin liittyvät paperit. Huomasin että mapittaminen on liian työlästä ja viimeiset mapipetut paperit olivat vuodelta 2009.

Lisäksi pyykkitilanne on nyt hyvä, sain ennen joulua pestyä rästipyykkejä. Samalla vähän inventoin vaatevarastoa. Ovatko kahdeksat farkut liikaa? Ei sentään, olen kuitenkin farkkuihminen.

Ulkona on jälleen aivan ihana lumimaisema. Nautitaan nyt tästä puhtaudesta, jonka uusi lumi aina meille antaa!

2 kommenttia:

  1. On jotenkin omituinen ajatus, että tavarapaljoudesta on tullut ongelma, mutta niin minullekin on käynyt. Oman kotini tila ja siinä oleva tavaramäärä eivät ole tasapainossa siitäkään huolimatta, että olen karsintaakin tehnyt. Nyt on tarkoitus kevään myötä aloittaa taas jonkinlainen karsinta- ja järjestelyprojekti, mutta aion ostaa myös lisää säilytystilaa (siis huonekaluja). Pelkkä karsinta ei ole tuonut riittävän hyvää tulosta... ikävä kyllä.

    Minusta tuo kuulostaa hyvältä idealta, että tekee vähän kerrallaan, esimerkiksi juuri vaikka puoli tuntia kerrallaan.

    VastaaPoista
  2. Jossain luki että nykyaika on tehnyt keräilijäihmiselle tepposet. Niin varmaan onkin, jossain syvällä sisällämme on tarve varautua tulevaan keräämällä kaikenlaisia varastoja.
    Mukava kun käväisit, Nan

    VastaaPoista