sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Säästövinkki - linkki

Löysin tänään sivuston jolle on koottu erilaisia säästövinkkejä. Luin mielenkiinnolla:  säästövinkit
Jotkut ovat todella omituisia, paljonko oikeasti säästää esim. kastelemalla sisäkukat sulatetulla lumella? Meidän perheessä ainakin aivan muut asiat ovat rahasyöppöjä kuin kukkienkastelu. Paljon oli myös vinkkejä siitä että talon olisi hyvä saada mahdollisimman paljon auringonlämpöä. Mahdollisimman tumma pinta talon seinään ja etelän puolelta olisi kaadettava isot puut. Kaksi viime kesää oli kuitenkin niin kuumia, että moiset asiat enemmän lisää energiankulutusta kuin vähentää.
Mielestäni meillä eletään jo hyvinkin säästäväisesti. Vielä pitäisi kuitenkin tehostaa esim. ostettujen ruokien käyttöä.. liian usein tulee heitettyä jotain huomaamatta vanhentunutta pois. Jonkinlainen kirjanpito viimeisistä käyttöpäivistä auttaisi.. onko teillä vinkkejä? Jostain luin että tämä on nimenomaan naisten ongelma. Jos mies hoitaa ruokaostokset niin ei heitetä tavaraa pois. Johtuu varmaan siitä että silloin kotiin tuodaan vain yhden päivän tarpeet ja välillä nainen käy kaupassa periaatteella varastojen täydennys.
Omista säästövinkeistä paras on varmaan tämä etätyö, jota olen nyt tehnyt 2 päivää viikossa jo vuoden ajan. Säästän siis 40% matkakuluistani. Lisäksi säästyy aikaa ja saan ihanan leppoisia työpäiviä. Voin käydä kaupassa keskellä päivää, kun siellä on hiljaista jne. Suosittelen lämpimästi kakille joille se ammatin puolesta on mahdollista. Tekniikka kyllä pelaa mainiosti. Huonoja puolia ei ole, kun kuitenkin olen toimistolla muina päivinä enkä jää paitsi sosiaalisesta ryhmästä.

3 kommenttia:

  1. Etätyöskentely on mainio tapa hankkia voimavaroja ja hyvinvointia itselleen, jos vain on mahdollista tehdä työtään kotoa käsin. Ihan varmasti rahallisen säästön (matkakulut) lisäksi itsekin voi paremmin kun saa rauhoitettua elämäänsä edes hieman. Mie kannatan ehdottomasti etätyöskentelyä. =)

    VastaaPoista
  2. Oi joo, minunkin tavoitteenani on etätyö tai jokin muu sellainen ratkaisu, että voisin tehdä töitäni enemmän kotoa käsin. Tai osa-aikaisuus. Vielähän tuo ei ole onnistunut, mutta ehkäpä joskus! Kotona työskentely leppoistaa kyllä päiviä kivasti, olen sen nyt huomannut, kun voin opiskella kotona.

    VastaaPoista
  3. Etätyö on aivan mainiota. Olen kiitollinen siitä että minulla on tämä mahdollisuus. Työpaikalla en uskalla hehkuttaa kovasti, koska joku voi olla kateellinen. Meidän osastolla olin ensimmäinen joka tajusi kysyä tätä mahdollisuutta.

    VastaaPoista