sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Siivousta ja tavarapaljoutta

Kun uusi vuosi alkaa on aina jotenkin tarve tyhjentää nurkkia liiasta rojusta. Olen miettinyt tuota sadan tavaran vähentämishaastetta.. jaa.. ikäiselläni ihmisellä 100 tavaraa ei ole edes paljon. Laskin eilen huvikseni pikkuvessan tavarat, niitä oli 79 ja muutaman kipon sisältöä en edes katsonut. Olisi melkein mahdollista vähentää sata tavaraa per huone tai per kaappi.
Olisko kuitenkin parempi että rajaisi jotenkin uusien tavaroiden hankintaa? Ainakin siihen saakka kun saa entisiä vähennettyä. Muistaisiko noudattaa edes sitä sääntöä että hankkiessaan jotain uutta luopuu samasta määrästä vanhoja tavaroita. Kirjoja en muuten aio laskea lainkaan tavaroiksi.
Koska tämä on iso projekti, en aio tehdä kaikkea kerralla vaan syön norsun paloina.. sehän on usein ainoa keino saada joku asia edistymään.
Eli olen jo aloittanut. Valmistelin eilen kansion johon saan säilöön tärkeät paperit. Ne jotka eivät ole tärkeitä saavat mennä saunan uuniin. Ongelmana vaan on se että yksi hyllyllinen maksettuja laskuja ym. erilaisia epämääräisiä dokumentteja odottaa läpikäyntiä. Voisin tietysti laittaa ne laatikkoon ja laatikon säilöön vaikkapa 5:ksi vuodeksi. Sen jälkeen tuskin niitä enää kukaan kaipaa. Säästäisin aikaa useita tunteja, mutta olisiko olo sitten lainkaan puhdistunut vai kummittelisko laatikko kellarin perukoilta kuitenkin ja painaisi mieltäni. Kellarissa on kymmeniä laatikoida joiden sisältöä en edes uskalla arvella. Pitäisikö kuitenkin vähentää 100 laatikkoa?
Siis tavaroiden vähentäminen todella keventää mieltä, näin olen ymmärtänyt. Ja pakkohan se on itse kokeilla ja todeta. Sanotaanko että tämä projektin valmistumispäivä on sitten toukokuun loppu. Kuten huomaatte niin projektisuunnitelma on aivan kesken, mutta toteutus on jo alkanut. Ei kovin hyvä lähtökohta.
Kevyttä mieltä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti