sunnuntai 11. elokuuta 2013

Popover - helpot kohokkaat

Teki niin mieli leipoa jotain ja kotona ei ollut rasvaa leivontaan. Selailin sitten reseptikirjaa ja olin jo luovuttamassa, kun rasvattomia leivonnaisia ei tahtonut löytyä, kun löysin nämä.  Popovereista en ollut kuullutkaan, mutta ohje on niin yksinkertainen, että päätin kokeilla. Rasvan lisäksi tähän ei tule myöskään sokeria. Olin aika epäilevä, että mitä noista nyt voi edes tulla, siis jonkinlaisia pannukakkuja muffinsivuoissa.

3 dl maitoa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa

Riko munien rakenne ja sekoita muut ainekset joukkoon. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Vuoat pitäisi voidella hyvin ja mieluiten käyttää muita kuin paperisia, nämä kun tarttuvat helposti kiinni vuokaan. Paistetaan uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Laitoin sekaan kourallisen kuivattuja mustikoita, koska taikina tuntui niin löysältä ja arvelin sen kaipaavan kuitenkin jotain makua.

Iloinen yllätys, popoverit nousivat hienosti ja kermavaahtoa sisään, olikin hyvää.

Jälkikäteen googlasin ja nämä ovat Amerikkalainen herkku, jota voi syödä niin makeana hillon, kermavaahdon tai vaahterasiirapin kera. Suolaisen version voi täyttää tuorejuustolla ja juustoraastetta voi laittaa myös taikinan sekaan.


6 kommenttia:

  1. ♥ aah,miten näyttävät hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytteen kanssa ovatkin hyviä ja ah niin helppotekoisia!

      Poista
  2. Kiinnostava ohje ja näyttävätkin herkullisilta.

    VastaaPoista
  3. Sen takia oli pakko kokeilla, kun ohje on niin yksinkertainen. Mukava yllätysvieraille tai vaikka aamiaisherkuksi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi blogissani :)

    Sinulla on täällä kaikkea mielenkiintoista - pitää tutustua ajan kanssa kunnolla.

    VastaaPoista