sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pesen taas alppiruusuni

Olen jo pari vuotta taistellut rhodoon tulevia ötököitä vastaan. Nyt Sarin puutarhablogista Klik näin niiden olevankin ansarijauhiaisia. Ne kerääntyvät uusien lehtien alapinnoille ja lehähtävät sieltä ilmaan suihkutettaessa niihin saippuavettä. Viime vuonna huomasin kätevämmäksi upottaa lehtiä kokonaan mäntysuopavesiastiaan. Elukat ei ehdi lentää karkuun ja tulos on parempi. Niinpä siis kiertelen puskaa vadin kanssa. Samalla saan vanhoista lehdistä sitä mustaa väriä pois, se siis irtoaa myös saippuavedellä.

Kuva on edelliskesältä, tänä kesänä ei saatu noin suurta kukkaloistoa. Syykin on tiedossa, eli ihan tämä tarhuri itse laiskuuksissaan ei jaksanut kantaa rhodolannoitetta puskalle.

Hyvää lomaa lomailijoille, mulla ei vielä loma ole alkanut.2 kommenttia:

  1. Ahaa, ansarijauhiaisia. Nämä nimet ovat kiinnostavia enkä olisi tuota tiennyt kun olen ollut Suomesta poissa jo kolmisenkymmentä vuotta. Täällä meillä varmaan liitelevät samat kiusantekijät kun rhodoa ravistelee, ja niitä kutsutaan täällä valkoisiksi lentäjiksi. Hyvä vihje tuo torjuntakonstisi, kokeilenpa huomenna! Hyvää kesää myös rhodon kukittua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos HannaHelena! Kävin blogissasi ja ihastuin tarinoihin, palaan paremmalla ajalla!

      Poista