keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kukkien talvettaminen

Löysin mielenkiintoisen artikkelin tästä aiheesta Linkki

Nyt mietin kumpi olisi talvettamiseen sopivampi paikka pimeä kellari vai ulkovarasto. Ulkovarastossa lämpötila vaihtelee enemmän ja saattaa mennä myös pakkasen puolelle. Taidan kokeilla molemmissa. Alkaisi siis olla aika siirtää kasveja, kuten verenpisarat ja pelakuut, talvehtimaan.

En ole aikaisemmin kokeillut tätä, mutta äidillä on ollut vuosia samat upeat verenpisarat.

5 kommenttia:

 1. Pitääkin kurkata linkki.meillä se valinta on varasto,koska kellaria ei ole.Olenkin parina vuonna pelakuut pitänyt varaston ikkunalla ja hyvin ovat talvehtineet.

  Kiva ja helppo pizzan ohje.Kiitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me teimme myös tilaa kukille varaston ikkunalle. Lähinnä ajattelin sitä kevätkasvatuksiin. Keskitalvella siellä voi olla liian kylmä.

   Poista
 2. Itse olen saanut pelargoniat talvehtimaan kuistilla, siinä on lämpöä tuollainen +5 - +8 C paikkeilla. Koskaan ei mene pakkaselle. Siinä on myös ikkunoita, jotta valoa tulee. Hiukan laitan aina kerran kuussa vettä niile, etteivät aivan rutikuiviksi pääse. Keväällä sitten aurinko herättelee niitä ja aloitan kastelun.

  Maakellarissa ei talvehtinut, olisiko pimeys tehnyt sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kirjoitan täällä ilman silmälaseja, niin pitää korjata. Siis ihanaa, kuisti olisi varmaan ihan paras paikka. Meillä ei ole kuittia, haaveilen kyllä lasitetusta terassilta.

   Poista