Tässä vaihteeksi helpon keiton ohje:
Keitetään hyvin kypsäksi keittojuureksia (esim. purjo, porkkana, lanttu, palsternakka). Minusta valmiit sekoitukset on ihan hyviä. Sekaan kiehumaan muutama pilkottu peruna tai esim. keittoperunat pakaste. Maun mukaan kasvisliemi tai lihaliemi, käytän itse luomu - lihaliemikuutiota, sekä mustapippuria muutama kierros myllystä.
Kun juurekset on kypsiä surautetaan keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lautaselle keiton sekaan nokare sulatejuustoa ja persiljaa, sitten herkutellaan ruisleivän kera.
Hyvältä kuulostaa tuollainenkin kasvisosekeitto. Minulla on tapana kesällä tehdä kesäkurpitsasta, kukkakaalista , purjosta ja porkkanasta vastaavanlainen, ja yrttejä mausteeksi. Sitten klöntti Koskenlaskijajuustoa lopuksi sileään keittoon, niin hyvää tulee;)
VastaaPoistaTäytyykin vähän vaihdella raaka-aineita ja kokeilla seuraavaksi tuota kesäkurpitsaa ja kukkakaalia perunan tilalle.
Poista