keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Helpot lämpimät leivät

Tein pitkästä aikaa lämpimiä leipiä. Nämä oli hitti joskus 80-luvulla, mutta nykyään niin helppoja valmistella.

Kasataan uunipellille

Täysjyväpaahtoleipää
Sinappia ja/tai ketsuppia leiville
Kinkku- tai makkaraviipaleet
Tomaattiviipaleet
Oreganoa
Pippuria
Juustoviipale jokaiselle leivälle päällimmäiseksi

Helpoksi tämän tekee se, että nykyisin on valmiita kinkkuviipaleita ja juustoja täsmälleen leivän kokoisina. Ainekset vain ladotaan leiville. Uuniin 200 astetta ja minun makuun noin 7 minuuttia, eli kunnes juusto sulaa ja leipä on kivan rapea.




2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä!
    Minäkin harrastan noita 80-luvun lämpimiä voileipiä aina joskus. niihin voi helposti laittaa broilerin loput lounaalta tms ja tomaattia ja juustoa päälle. Ja kylmää maitoa kyytipojaksi, nam;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisinkin maistaa ensimmäisen kerran näitä teininä poikaystävän äidin tekemänä. Silloin leipiin oli piilotettu joulukinkun jämät. Broilerista tuleekin erityisen hyviä.

      Poista