torstai 5. huhtikuuta 2012

Haluan kotimaista ruokaa

Välillä saan stressin pelkästä ajatuksesta. Haluaisin olla valveutunut kuluttaja, mutta ei sitä kovin helpoksi ole tehty.
Haluaisin ostaa enimmäkseen Suomessa tuotettua ja jalostettua ruokaa. Joskus ostin kiireessä juuston, joka oli pakattu pelkästään suomenkielisen tekstein varustettuun pakettiin ja oli nimeltään Jokimaan juusto tms. Kotona huomasin että se olikin tullut Hollannista. Vanhat suomalaiset merkit eivät enää takaa mitään ja ruokakaupassa pitäisi tutkia jokainen pakkaus suurennuslasilla.
Eikö kauppa voisi järjestää omia hyllyjä tai hyllynosia jotka merkittäisiin selkeästi tunnuksilla, jotta kuluttaja tietäisi tästä hyllystä teen valinnan joka auttaa suomalaista maataloutta ja teollisuutta?
Luomuhyllyjä jo löytyy vihannespuolelta, mutta sielläkin voisi olla vielä omanaan tuo alkuperämaa.

Hyvää Pääsiäistä, ulkona paistaa aurinko ja lämpötila on jo noussut kymmeneen asteeseen!

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kevättä

Tämä aika on ehkä kaikkein parasta. Lumi sulaa ja aurinko antaa lupauksen tulevasta kesästä. Suoniin virtaa energiaa ja tuntee heräävänsä talviunesta.
Välillä kuitenkin vielä sohva kutsuu lepäilemään.
Ahmin taas Kinsellan kirjan - Salaisuuksia ilmassa. Joitain kirjoja vaan ei voi jättää kesken. Kirjatorilla oli muuten Kinsellan kirjat tarjouksessa, 4 erilaista, joista tämä yksi oli minulle ennestään tuntematon.
Ja ensi viikonloppuna on jo pääsiäinen ja vähän pidempi loma - tauko töistä - ihanaa. Toivottavasti säät myös suosivat ja houkuttelevat nauttimaan keväästä.