sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Banaani-Tiikerikakku


Tänään meillä tehtiin tiikerikakkua.

Kiva ohje löytyi Tutulta


200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

BANAANITAIKINA:
1 rkl sitruunanmehua
1 iso tai 2 pientä banaania
(sosetta noin 2 dl )

SUKLAATAIKINA
2 rkl kaakaojauhetta, suosittelen raakakaakaota
1/2 rkl kuumaa kahvia

Voitele kakkuvuoka.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Ota taikinasta 1/3 osaa toiseen kulhoon.

Purista sitruunan mehu ja soseuta banaani haarukalla. Mausta banaaniseos sitruunalla.
Lisää banaanisose isompaan taikinaan ja kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Lisää taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, pinnalle ja keskelle tulee vaaleaa banaanitaikinaa kerros.
Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla runsas tunti.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti